Lainakatto -blogi kertoo yrityksensä myyneestä pienyrittäjästä, joka yrityksen myynnin jälkeen joutuu verottajan hampaisiin myyntivoiton verotukseen liittyen. Blogin tarkoituksena on verkostoitua muiden verottajan hampaisiin joutuneiden yrittäjien kanssa. Tämä ei ole suinkaan ainoa tapaus. Yrityksen nimi ja henkilöt ovat keksittyjä. Eurosummat ovat oikein ja todellisuuteen perustuvia. Yrittäminen on hieno ja tärkeä asia. En haluaisi lannistaa yrittäjäksi aikovia.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Tapaus Heikki Kinnunen

Heikki Kinnunen täyttää 70 vuotta. Ulosottovelkoja hänellä on vielä 4 vuotta jäljellä. Uskomaton tapaus tämäkin:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000051827.html

"Minun tapauksessani 2,5 miljoonan (markan) liikevaihdosta sen aikaista rahaa veroseuraamukset olivat 5,5 miljoonaa. Tätä minä ihmettelen. Vaikka olisin kantanut koko liikevaihdon verottajalle, olisin jäänyt verottajalle velkaa kolme miljoonaa", tilitti Kinnunen radio-ohjelmassa.

Tässä mittakaavassa oma juttuni tuntuu jo todella pieneltä. Ehkä prosentuaalisesti pärjäisin vielä Heikille, jolla verot olivat 220 prosenttia tulojen määrästä. Itselläni veroprosentiksi tuli 427% (verojen määrä oli 22865,05 euroa ja tähän kohtaan kohdistuva tulo eli myyntivoiton määrä oli 5352,00 euroa).

Molemmilla - sekä Kinnusen Heikillä, että minullakin on tällaisissa tilanteissa ongelmana se, että verovelkaa ei pysty kovin nopeasti maksamaan pois. Heikillä on nyt 90-luvun verokärhämistä kulunut jo likemmäs 25 vuotta, ja Heikki vapautuu piinasta vasta 74-vuotiaana.

Itse pääsen paljon vähemmällä - kävi miten kävi. Aika aggressiivista tämä verottaminen tuntuu Suomessa välistäin vaan olevan, vaikka itse toki toivon ja oletan, että omat ylisuuret verot vielä poistuisivat oikaisuvaatimusten kautta, kunhan ne vaatimukset vaan aikanaan saadaan käsiteltyä.

Eipä kait tässä sitten voi muuta kuin toivotella onnea ja terveyttä 70v Heikille ja ymmärtämystä ja viisautta verottajalle. Nämä toivotukset menevät varmastikin tarpeeseen.

Heikki Kinnunen (Kuva Youtubesta)
Tässä vielä 70-vuotisjuhliin valmistuvan Heikin haastattelu Iltalehdessä:

http://www.iltalehti.fi/viihde/2016033021338548_vi.shtml

Joskus muuten kuulee puheita, että velat vanhenee tai että veloista voisi vapautua 15 vuodessa (tai jonkun muun ajan kuluessa). Heikki Kinnunen on ollut kuitenkin valtiolle tuottoisa ulosmittauksen kohde jo likemmäs 25 vuotta - ja on vielä 4 vuotta lisääkin. Eli ei ne velat mihinkään vanhene koskaan (?), jos velkoja vaan muistaa pitää huolta siitä, että velan vanheneminen ei pääse tapahtumaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti