Lainakatto -blogi kertoo yrityksensä myyneestä pienyrittäjästä, joka yrityksen myynnin jälkeen joutuu verottajan hampaisiin myyntivoiton verotukseen liittyen. Blogin tarkoituksena on verkostoitua muiden verottajan hampaisiin joutuneiden yrittäjien kanssa. Tämä ei ole suinkaan ainoa tapaus. Yrityksen nimi ja henkilöt ovat keksittyjä. Eurosummat ovat oikein ja todellisuuteen perustuvia. Yrittäminen on hieno ja tärkeä asia. En haluaisi lannistaa yrittäjäksi aikovia.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Vähän apeat fiilikset...

Tässä vaiheessa tätä tarinaa iski vähän apeat fiilikset. Uusi vuosi lähestyy. Ei yhtään juhlafiilistä. Soittelin tutulle verojuristille. Hän oli reissun päällä. En tavoittanut. Itse en ollut onnistunut missään. En ollut saanut valitustani vuoden 2015 ennakkoverosta eli hakemusta verosta vapauttamiseksi edes käsittelyyn. Asia oli ennen aikainen.

En ollut myöskään onnistunut saamaan maksuaikaa jättimäiselle verolle, jota vaadittiin maksuun hyvin lyhyellä maksuajalla. Verotoimiston nettisivuilla kun ei ollut minulle sopivaa vaihtoehtoa... Turha edes yrittää valita se pisin 12kk vaihtoehto, koska en kuitenkaan tulisi pysymään 1900€/kk tahdissa kovinkaan pitkään. Tuskin yhtä tai kahta kuukautta pidemmälle...

Perheenjäsenet, varsinkin vaimo mutta myös teini-ikäiset lapset alkavat hermoilemaan, että miten me selvitään? Ja että pitääkö jo varattu ja maksettu etelänmatka perua (kyseessä siis risteily Tallinnaan)? Tai pitäisikö auto myydä? Töissä voisi käydä polkupyörälläkin... (tässä vaiheessa ei ollut vielä tiedossa kohta alkavat paukkupakkaset). Tai pitäisikö lasten luopua suunnitelmista lähteä lukioon opiskelemaan, ja mennäkin suoraan töihin? Ynnä muuta saman sortin ns. "ylireagointia".

Toki ymmärrän ylireagoinnin.

Talon rakentaminen oli on meillä nyt aivan loppusuoralla. Rakentamisessakin voi aina sattua kaikenlaista, myös budjettiylityksiä. Muutama sellainen tuli meillekin. Tästä syystä tätä tällaista noin 20 tonnin ylimääräistä menoerää ei kyllä olisi ollenkaan nyt tarvittu. Enkä normaalioloissa olisin tällaisesta jotenkin vielä selvinnytkin, mutta nyt tämä asia tuli kyllä äärimmäisen huonoon hetkeen.

Tämä tällainen saa kyllä itsellänikin aikaan hyvinkin lyhyet yöunet, vaikka kyse ei olekaan kuin euromääräisesti noin 20 tonnin asiasta.

Kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti